Waarom veroorzaakt nierstenen?

Danny Cleymans Februari 26, 2017 Schoonheid 51 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Waarom veroorzaakt nierstenen?
Nierstenen kan ook erfelijk zijn. Om het optreden daarvan te voorkomen, wordt aanbevolen om drankovervloed en alcohol en cafeïne vermijden.

Nierstenen of nefrolithiasis moeilijk afzettingen die gevormd worden door de bestaande urinekristallen. Vaak natuurlijke en chemische stoffen om de vorming van urinesteen te voorkomen. Echter, als het gaat om de vorming van stenen, het is goed om te weten van de symptomen, oorzaken en gevolgen, en om te weten over mogelijke remedies merken. Als nierstenen niet tijdig wordt behandeld, kan onherstelbare schade namelijk optreden.

Er zijn verschillende types van nierstenen. Daarom moet een analyse worden uitgevoerd om het correct te behandelen. Met een gezonde levensstijl, kunt u voorkomen dat nieuwe stenen verschijnen.

Oorzaken van nierstenen

Ongeveer 5% van de vrouwen en 10% van de mannen die lijden in de Verenigde Staten tijdens hun leven van nierstenen. Deze pijnlijke ziekte vormt een jaarlijks verlies van 2 Milllionen USD.

Als de urine ontstaan ​​bepaalde stoffen, kunnen deze nierstenen te vormen, die weken of maanden kan duren. Voor personen die niet adequaat gehydrateerd en het risico groter. Ofschoon de dagelijkse urineproductie minder dan 1 liter, de kans op nierstenen groter.

Hoewel nierstenen kunnen worden uitgescheiden zonder hinerlassen schade, maar ze zijn vaak zeer pijnlijk en kan opnieuw ontwikkelen indien geen geschikte behandeling is. Als er veel tijd tussen de vorming van de stenen en de behandeling is verstreken, kan dit leiden tot nierbeschadiging of andere complicaties.

Dr. Glenn Preminger, directeur van de afdeling Urologic chirurgie aan Duke University blijkt:. "Er is geen twijfel dat nierstenen verband met Übergwicht" Dr. Preminger publiceerde ook een co-auteur van een aantal studies in het Journal of Urology.

Symptomen

Het is heel gebruikelijk dat wanneer nierstenen geen symptomen gevoeld tot zij de urineleiders wanneer urine wordt afgevoerd naar de blaas bereikt. Dit kan nierstenen blokkeren en de weg van de urine in de nier.

Er zijn verschillende symptomen die kunnen optreden. Meest voorkomen darmklachten die zich van tijd tot tijd en plotseling verdwijnen op dezelfde wijze weer. Hetzij vóór pijn aan een zijde van de rug of in de buikstreek. Dit laatste kan tot de testes, of verspreid aan de lies.

Andere mogelijke symptomen:

 • Misselijkheid
 • Bloed in de urine
 • Misselijkheid
 • ongebruikelijke kleur van de urine
 • Koorts

Effects

Er kunnen complicaties als nierstenen niet worden beschouwd als deze voorkomen dat de goede doorstroming van urine. Deze omvatten onder meer, Nierschade en terugkerende infecties.

Mogelijke complicaties:

 • Urineweginfectie
 • Eenzijdige, acute obstructieve uropathie
 • Nierschade met littekens
 • Hernieuwde vorming van nierstenen
 • Verlies of vermindering van de nierfunctie

Diverse soorten nierstenen

Er zijn verschillende soorten nierstenen die verschillende behandelingen nodig:

 • Cystine stenen: Deze kunnen met een erfelijke cystinurie zowel bij mannen en vrouwen vormen. Dit type nierstenen is zeer zeldzaam.
 • Calcium stenen: Dit type is de meest voorkomende, de meeste van hen zijn mannen tussen de 20 en 30 jaar beïnvloed. Ze worden gevormd wanneer calcium met andere stoffen zoals Fosfaten, carbonaten of oxalaat combineert. Oxalaat wordt gevonden in verschillende voedingsmiddelen, zoals spinazie of voedingssupplementen met vitamine C. Daarnaast kan ziekten van de dunne darm te bevorderen het uiterlijk van calciumstenen.
 • Urinezuur stenen: Deze komen bij mannen vaker dan bij vrouwen, kan optreden bij chemotherapie of jicht.
 • Struvietstenen: Deze soorten stenen voorkomen bij vrouwen met urineweginfecties, kunnen ze zo groot dat de verbinding tussen de blaas, nieren en ureters is geblokkeerd.
 • Andere stoffen kunnen vormen stenen, zoals de drug indinavir, aciclovir en triamterene.

Behandeling

De behandeling van nierstenen kan beginnen met een speciaal dieet. Nadat de arts verschillende studies uitgevoerd om te bepalen welk type is, kan worden gestart met een speciaal dieet om de stenen te verminderen en te verwijderen. Een diëtist kan u adviseren over de aanbevolen dieet. Het is zeer waarschijnlijk dat de hoeveelheid kaliumzout, vloeibaar, eiwit en calcium oxalaat wordt gewijzigd.

Een manier om te voorkomen of te elimineren nierstenen, dagelijks 6-8 glazen water te drinken, waardoor de organisme veel urine. Dit kan echter veel pijn veroorzaken, misschien heb je pijnstillers nodig. Als de pijn ondraaglijk wordt, moet de persoon te worden opgenomen in het ziekenhuis voor het leveren van intraveneuze vloeistof.

Verdere behandeling zal afhangen van de aard van de stenen en de symptomen. Als de stenen zijn kleine, worden ze vaak uitgescheiden zelf. Als dit het geval is, wordt het medisch aanbevolen dat urinemonster met de stenen om afscheid te onderzoeken om toekomstige klachten te voorkomen.

Afhankelijk van het type van nierstenen, zijn er verschillende medicijnen die door een arts worden voorgeschreven om de vorming van nieuwe stenen en oude scheiden voorkomen. Sommige van deze zijn:

 • Diuretica
 • thiazidediureticum of water pillen
 • Antibiotica die helpen bij struvietstenen
 • Natrium en soda
 • Allopurinol voor de behandeling van urinezuurstenen
 • Fosfaatoplossingen

Voor de operatie de volgende omstandigheden moet worden gegeven:

De diameter van de steen groter dan 8 mm.

De steen heeft een belemmering voor de stroom van urine en tegelijkertijd veroorzaken nierbeschadiging of infectie.

De steen moet voortdurend groeien.

De pijn moet continu en ondraaglijk zijn.

Er is de mogelijkheid van een niet-invasieve chirurgische ingreep, die ook kan leiden tot geen ernstige complicaties:

 • Percutane nefrostomiekatheter: Deze methode wordt gebruikt wanneer het erg groot nierstenen, die zich nabij de nieren of in de nier. De steen wordt verwijderd door een endoscoop die via een kleine incisie in de nier is geplaatst.
 • Ureteroscope: Dit kan worden gebruikt wanneer de stenen in de lagere urinewegen.
 • Extracorporele lithotripsie: Hier schokgolven worden gebruikt om kleine stenen te verwijderen. Deze moeten in de ureter of nabij de nier, waardoor de werkwijze kan worden toegepast. Met schok of geluidsgolven, worden de stenen vernietigd en uitgescheiden via de urine.
 • Een open chirurgische ingreep of nephrolithotomy is soms noodzakelijk. Deze methode wordt alleen gebruikt als er geen kunnen worden gebruikt of de bovengenoemde functies.

Om nierstenen Aanbevelingen voorkomen

Als u deze eenvoudige maar effectieve tips, kunt u nierstenen te voorkomen. Als u al last van hebben, moet u maatregelen te nemen om toekomstige complicaties of gezwellen te voorkomen.

 • Nierstenen kan worden beoordeeld. Als ze regelmatig voorkomen, raden veel vocht is om te drinken. Zoals hierboven vermeld, dient u dagelijks 6-8 glazen drinken, zodat het organisme aureichend urine. Sommige raden invoert en tot 12 glazen water.
 • Met betrekking tot de aanbevolen vloeistof, vergeet niet dat wat te drinken het lichaam uitdrogen, dus bv Dranken met cafeïne en alcohol. Deze dranken moeten worden vermeden.
 • Het is belangrijk te weten wat voor soort steen is de juiste medicatie. Sommige stoffen geneesmiddelen kunnen in de urine die stenen te produceren afnemen.
 • Showcase uw dieet rond en maken geen gebruik van voedingsmiddelen die nierstenen bevorderen, met name als u lijdt vaker van stenen. Deze voedingsmiddelen omvatten bijvoorbeeld Kaas en melk.
 • Als het gaat om stenen oxalaat, moet u voorkomen dat koolzuurhoudende dranken, pinda's en chocolade.
 • Als u last heeft van cystine stenen, moet u uit de buurt van vis te sturen.
 • Mensen die lijden aan urinezuur stenen moeten opgeven vlees, ansjovis en kip.
  Like 0   Dislike 0
Vorige artikel Verwijder met eiwit
Commentaren (0)
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha