Voeding op oudere leeftijd

Gregory Van den Berg Februari 23, 2017 Gezondheid 55 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Voeding op oudere leeftijd

Op zijn meestal niet alleen het uiterlijk van mensen, maar ook de behoefte aan voedingsstoffen en vitaminen maakt een fundamentele verandering door. Het dieet moet worden toegekend op oudere leeftijd een belangrijke rol, omdat ze getroffen met de vreugde van het leven.

Om gezond op oudere leeftijd te eten

Veel mensen ervaren het moment waarop ze de pensioengerechtigde leeftijd bereiken, als een tijd van vermogensverlies en ontbering. Ze vaak niet begrijpen waarom hun krachten plotseling verdwijnen en vele niet meer zo gering van de hand komt als voorheen. Dit betekent echter niet per se gebeuren. Met de juiste voeding, kan de energie ook terug op een gevorderde leeftijd of blijven hetzelfde.

De voedingsstoffen

De voeding wordt vaak verminderd in ouderdom en dit is ook prima. Maar in geen geval kan worden opgeslagen om de voedingsstoffen. Het moet dus een evenwichtige mix van eten op tafel, waarin de belangrijkste nutritionele behoeften dekt.

  • Optimaal, moet de rechter groenten en fruit bevatten.
  • Veel eiwitrijke voedingsmiddelen moet ook op het dieet plan. Vooral hier bieden vis, gevogelte en eieren.
  • Vet vlees moet worden vermeden.
  • Het dieet van de ouderdom geperfectioneerd door volle granen, peulvruchten en zuivelproducten.
  • Met vetten en oliën mate toch worden gebruikt. In feite echter moet worden gebruikt in hoogwaardige plantaardige olie, zoals deze waardevolle omega-3 vetzuren.

Veranderingen in eetgewoonten

Kleine maaltijden meerdere malen per dag

De meeste mensen op oudere leeftijd make uiteindelijk geleerd dat de porties die u op een maaltijd kan nemen, zijn kleiner. Dit is voornamelijk te wijten aan het feit dat de hormonale veranderingen stellen de verzadiging systeem sneller. In dit geval, kleine maaltijden meerdere malen worden gepland op de dag zodat de hoeveelheid voedingsstoffen nog voldoende is opgenomen.

Een paar kleine snacks voor tussendoor toestaan ​​dat een evenwichtige voeding. Zijn geschikt voor dit voorbeeld

  • Gesneden fruit
  • Plantaardige sticks
  • Turkije borst sandwich

Vochtinname

Bovendien moet altijd worden gezorgd dat de vochtopname blijft niet, omdat de dorstgevoel afneemt met de tijd.

Spice gerechten goed

Het gebeurt vaak dat de smaak van voedsel anders wordt waargenomen van voor. De reden is dat het verliezen van gewicht op de leeftijd van de geur en het gevoel van smaak. Vooral zoete en zoute smaken kan niet langer worden gezien als eerder in zoveel nuances. Dus het eten smaakt goed en nog steeds een levendige eetlust wordt ontwikkeld, de rechtbanken moet sterker gearomatiseerd. Echter, zout niet altijd de juiste keuze. Hot kruiden zoals curry en knoflook of verse kruiden uit de tuin kost de rechter niet alleen om het uiterlijk en smaak, maar ook afgeven een aroma.

Maak voedsel kaugerecht

Mensen die kunstgebit of ontbrekende tanden die snel zal realiseren dat kauwen moeilijker te dragen. In dit geval dient levensmiddelen worden genomen van het menu, die veel worden gekauwd. Deze omvatten rauwe groenten en fruit, taai vlees en volle granen.

Nu, als er licht taai levensmiddelen worden gegeten, het eten snel aan de ene kant en dof. Echter, moet pulp, puree en soepen de laatste alternatief niet. Groenten en fruit, bijvoorbeeld, worden verbruikt in de ruwe staat, als het wordt geplet met een rasp.

Andere harde taai voedsel gemakkelijk voldoende gemalen, waardoor het kauwen en slikken eenvoudiger. Sommige voedingsmiddelen kunnen worden vervangen, bijvoorbeeld rijst en pasta met gekookte aardappelen of vlees door vissen.

  Like 0   Dislike 0
Commentaren (0)
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha