Stop redenen waarom het loont om te stoppen met roken

Christine Leeuwenburgh Februari 23, 2017 Gezondheid 37 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Stop redenen waarom het loont om te stoppen met roken

De strijd tegen nicotine. Veel rokers zeggen dat ze "kan ophouden zonder problemen". Het is "niet verslaafd", zouden ze "genieten" -, maar 90 procent van alle rokers dat die sets van jezelf, liegen tegen zichzelf. Degenen die willen stoppen met roken, vereist niet alleen een sterke wil, maar ook de positieve redenen dat een staking te brengen moet worden uitgevoerd voor de ogen zou moeten. Omdat speelt vaak niet de fysieke, maar de psychische afhankelijkheid, de substantiële rol waarom de staking, maar faalt.

De psyche speelt een belangrijke rol

Nicotine is niets anders dan een vat gif. Als het lichaam met nicotine - in de vorm van sigaretten - aangedreven verhoogt automatisch de zogenaamde nicotine. Uit deze daalt, het lichaam vraagt ​​om een ​​nieuwe dosis en de roker bereikt voor een sigaret. Maar in veel gevallen, de verslaving speelt slechts een ondergeschikte rol.

Integendeel, het is de "custom" effect. Dit betekent dat de lichamelijke verslaving is niet het grootste probleem in de strijd tegen de nicotine; Het is de gewoonte. De sigaret tijdens de koffie, een sigaret in de lunchpauze, de sigaret, als je zit te wachten op de bus of de "sigaret achteraf". Er zijn tal van gedragspatronen die de roker met een sigaret kan voorstellen. Precies deze psychologische afhankelijkheid, het is ook de moeilijke stoppen enorm.

Het duurt argumenten en een zeer sterke wil

Geen wonder dat de roker vereist argumenten. Voor iemand die heeft geen problemen met roken en ook geen ziekten in het geestesoog ziet, dat ervoor zorgt dat de rook zal niet stoppen.

1. hartslag en bloeddruk weer normaal

Reeds 20 minuten na de laatste sigaret te pulseren en bloeddruk tot normale waarden. Terwijl het roken weer hebben verhoogde bloeddruk en hartslag, betekent het afzien van nicotine ook significant betere doorbloeding in de handen en voeten.

2. Verbetering van het zuurstoftransport

Reeds na een dag - of ongeveer 24 uur na de laatste sigaret - Ook het transport van zuurstof verbeterd waardoor het risico op een hartaanval vermindert.

3. geur en smaak

Twee dagen na de laatste sigaret geur en smaak komt terug; veel rokers ruikt zeer slecht en merken dat - zolang ze niet hebben gerookt voor een paar dagen - de betekenis van geur is uitgegroeid tot veel sterker weer. Dit houdt in dat de maaltijden verschillend worden waargenomen.

Een ander effect: Plotseling roken geur zelfs de sigaretten, vaak zelfs het gevoel dat dit als onprettig of storend.

4. Betere Breathing

Krijgt ook de roker meer lucht. Slechts drie of vier dagen na de laatste sigaret bericht dat de trap valt veel gemakkelijker. Men kan een diep adem beter te nemen, voel je je meer comfortabel.

5. Wie stoppen met roken, het verhogen van de levensverwachting

Maar het is niet alleen snel en indrukwekkende personages die voert door de staking. Men moet ook denken aan de toekomst. Die al jaren of decennia, roken, verhoogt het risico op hart-en vaatziekten of kanker. In een sigaret bevat alleen al meer dan 40 verschillende kankerverwekkende stoffen.

Nicotine stimuleert ook tal van ziekten; Longkanker wordt beschouwd als "klassieke ziekte", ongeveer 90 procent van de patiënten zijn rokers. Ook hartaanvallen of beroertes worden begunstigd door de nicotine. De levensverwachting aanzienlijk boven verminderd.

Wie rookt niet voor een jaar, verlaagt het risico op een hartaanval met 50 procent als op die momenten, was de plaats waar nog gerookt. Na ongeveer vijf jaar het risico aanzienlijk is verkleind tot een beroerte en na tien jaar is het risico dat de ex-rokers met longkanker, gelijk aan het risico van een niet-roker. Gemiddeld rokers sterven 10 jaar eerder dan niet-rokers.

6. Financiële voordelen

Een andere goede reden is de financiële besparingen. Die rookt een pakje sigaretten per dag, komt in het jaar tot ongeveer € 1.640. Echter, dit geld niet te worden geblazen in de lucht, maar kan ook worden geïnvesteerd in een vakantie of een grote aankoop.

7. Better Sex

Niet roken ervaring orgasme intenser dan roken. Bovendien, de verbeterde uithoudingsvermogen tijdens geslacht en knuffelen achteraf is veel mooier dan de "cigarette achteraf".

8. goed rolmodel

Niet-rokers zijn een goed voorbeeld voor anderen en voor kinderen. In aanvulling op de bescherming van hun gezondheid, omdat passief roken is schadelijk voor de gezondheid.

Tags :

  Like 0   Dislike 0
Commentaren (0)
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha