Oak als medicinale plant

Bob Van der Beurze Februari 22, 2017 Gezondheid 67 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Oak als medicinale plant

De eik is een bekende plant en is eigenaar van een aantal waardevolle eigenschappen. Vooral tegen ontstekingen in de mond en keel, met voet ziekten en voor slecht genezende wonden, kunnen deze zeer nuttig zijn. De eik zelf is zeer veelzijdig in de toepassing ervan, kan worden gebruikt.

Deze medicinale plant is tot 50 meter hoog, heeft een krachtige kroon en draagt ​​bochtige bladeren. De eik behoort tot de beuk familie en u vindt deze in de gematigde klimaten van het noordelijk halfrond. De bast wordt gebruikt in maart tot mei en de eikels worden verzameld en verder verwerkt in oktober.

De Applicatie

Voor de volgende fysieke problemen de eik kunnen worden toegepast en deze zijn: een zere keel, orale mucositis, diarree, gastritis, maagzweren, darm ontsteking van de slijmvliezen, aambeien, diabetes, blaasontstekingen, ooglidontsteking, eczeem, snijwonden, steenpuisten, bloedend tandvlees, Fusschweiss, voetschimmel, winterhanden, spataderen, brandwonden en doorligwonden. De schors en de eikels worden gebruikt voor toepassingen. Voor een kopje thee, een gram eikenschors nodig en dit wordt gekookt met 150 ml koud water. Dit mengsel moet in staat zijn om een ​​paar minuten te trekken en je hen moeten omvatten drie keer per carry. Bovendien kan men bereiden spoeloplossingen, gargles, enveloppen, voor baden en zalven van eikenhout.

Het Effect

Deze plant bevat de volgende ingrediënten en deze zijn: tannine, looizuur, tannines, bitter verbindingen, galluszuur, Quercin en quercetine. Het samentrekkend, antibacterieel, hemostatische, anti-inflammatoire, bloedsuiker kan verminderen door het nemen, virussen en bacteriën kunnen worden verminderd en diarree en andere spijsverteringsproblemen kan worden. Bovendien kan gingivitis worden verlicht en door gebruikmaking van een gorgeldrank van eikenschors de gehele mond en keel te reinigen.

  Like 0   Dislike 0
Commentaren (0)
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha