Navel zorg bij baby's

Sjeng Pylyser Februari 22, 2017 Familie 86 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Navel zorg bij baby's

De navel van een baby is een gevoelig gebied dat moet goed worden onderhouden, zodat het niet ontbranden. Vaak is de vroedvrouw neemt de navel zorg, maar het is ook belangrijk voor de ouders om te weten wat te zoeken, zodat de navel goed genezen.

De navelstreng rust

Na de geboorte wordt de navelstreng knippen en de rest van het koord is vastgezet met een clip, zodat het lichaam niet nachblutet. De navelstreng rusten op de buik van de baby niet pijn doen, omdat het geen zenuwen bevat; Toch kunnen er enkele kinderen niet graag daar worden aangeraakt. De overgebleven stuk navel draait langzaam donker en valt binnen de eerste 5 tot 14 dagen na de geboorte zelf.

Na de daling van de navelstreng overblijfsel

Na het kleine stukje navelstreng is afgevallen, kan iets wondvocht lekken uit de navel. Meestal is dit onschuldig, hoewel u de vroedvrouw moeten melden, zodat ze onderzocht de navel.

Vooral kort na de val van de navelstreng rest, is het belangrijk om nog pijnlijk houden navel droog, zodat het niet ontbrandt. Sommige verloskundigen betrekking hebben op de navel met een kompres, meestal is hij maar opengelaten zo veel lucht komt voor hem, dat bevorderlijk is voor genezing.

Bovendien moet worden gegarandeerd dat er geen urine dat door een volle luier aan de navel en hem aangetast en dat de luier manchetten niet schuurt op de navel. Als je draaien van de luier aan de bovenkant naar buiten zodat de navel blootgesteld best.

Onderhoud van de navel

Zolang de navel nog niet volledig geheeld, je hem pat zachtjes een keer per dag met een vochtig wattenstaafje. Moet worden gevestigd in of op de Grind navel, verwijder het onder alle omstandigheden, omdat dit de baby kon kwetsen. Een huilende navel moet worden getoond aan de kinderarts of vroedvrouw die meestal kunnen voorzien in eenvoudige remedie.

Complicaties

Als de navelstreng worden gespoeld, bloederige of etterige, dient de kinderarts worden geraadpleegd in ieder geval, aangezien dit de eerste tekenen van ontsteking die snel weer de dokter meestal met een antisepticum in de handgreep.

Zelfs met een uitpuilende navel van een arts moet worden geraadpleegd, omdat de kromming een teken van een navelbreuk kan zijn. Sommige baby's zelfs langere tijd daalt kleine druppeltjes bloed uit de navel - meestal Dit is een bloeden te wijten aan vitamine K-tekort, soms is dit ook een indicatie van een Nabelgranulom, die moet worden verwijderd door een arts.

Tags :

  Like 0   Dislike 0
Commentaren (0)
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha