Dus de lente koorts heeft geen kans!

Pascalle Jansen Februari 22, 2017 Gezondheid 84 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Dus de lente koorts heeft geen kans!

Vermoeid, zwak en lusteloos: Vooral in de lente, als de natuur ontwaakt, veel mensen voelen zich erg uitgeput. Uit de zogenaamde lentekoorts ongeveer 50 tot 60 procent van de mensen in dit land zijn getroffen. Vooral mensen die in het algemeen een vrij lage bloeddruk, evenals oudere mensen voelen begin veerkracht en vaak unmotivated.

De oorzaken van de lente lethargie

Op het eerste gezicht lijkt het onlogisch dat nu - als de zon schijnt weer langer, de eerste bloemen staan ​​in bloei en vogels zingen - het lichaam blijkbaar doet het tegenovergestelde en vereist slaap.
  • Toch is het fenomeen van de lentekriebels heeft zijn meetbare redenen. Omdat het lichaam moet een beetje tijd om te wennen aan de stijgende temperaturen en de klimaatverandering. Als het niet langer een plotselinge koud, maar warm en zonnig, het lichaam reageert meestal door het verwijden de bloedvaten ontspannen en de bloeddruk wordt verlaagd. Dit op zijn beurt maakt moe.
  • Zelfs na de donkere wintermaanden nog steeds bijzonder hoog melatonine in het bloed draagt ​​bij aan vermoeidheid.
In het algemeen is de veer vermoeidheid optreedt wanneer het gedurende enkele dagen warmer. Als het herhaaldelijk het begin van de lente wordt warm en koud, kan het aanhouden over een langere periode.

Dus de lente koorts heeft geen kans

Maar maak je geen zorgen! Iedereen lijdt aan de lente koorts, mag niet in een situatie te blijven. Er zijn vele tips en trucs die u helpen om te kunnen het begin van het warme seizoen te genieten, in plaats van moe en onwel voelen.

Tanken 1. Zonne

In geen enkel geval van vermoeidheid moet worden weerstaan. Wie roept thuis en knuffel met een deken op de bank, het maakt Hoewel schijnbaar eenvoudige. Maar hoe vervelend het limpness duurt slechts nog langer. & Nbsp; In plaats daarvan, zo veel daglicht en de zon moet worden bijgetankt mogelijk. Daylight zorgt dat het lichaam het hormoon serotonine. De zogenaamde "feel good hormoon" tilt de stemming en maakt een goed humeur. De "slaaphormoon 'melatonine onder invloed van het zonlicht echter minder geproduceerd, waardoor automatisch minder moe wordt.
Wie wil er de hele dag aangenaam wakker te voelen, is het best vroeg in de ochtend en gaat vroeg naar bed 's nachts weer. & Nbsp; Gedurende de dag moet je buiten zo veel mogelijk - dat wil zeggen in de zon - te stoppen. Zelfs als het nog steeds een beetje fris, stralen van de zon te maken in dikkere kleren voor een goede sfeer.

2. Sport en Bewegen

Naast veel licht helpt deze beweging voldoende om het lichaam op snelheid te brengen. Vooral sport in de frisse lucht fungeert stemming verbeteren en maakt je fit. Het is zelfs niet nodig voor een uur te joggen en te werken in het zweet. Al een mooie wandeling of een ontspannen fietstocht stimuleert de bloedsomloop en voorziet het lichaam van zuurstof. Zelfs een tijd om echt te strekken zorgt ervoor om alerter te voelen.

Degenen die lichamelijk actief zijn op een regelmatige basis, de lente vermoeidheid voorkomt optimaal. Sport en beweging maken een totaal fit en zijn goed voor de bloeddruk, zodat de sport mensen voelen zich over het algemeen minder snel uitgeput.

Wie is er het hele jaar door actief en integreert beweging in zijn dagelijks leven, heeft meestal minder problemen met het voorjaar vermoeidheid. Om de trap in plaats van de lift te beklimmen, korte afstanden te voet of met de fiets te dekken, in plaats van te gaan met de auto, zijn bijvoorbeeld, een goede start.

3. contrast douches maken wakker

Om de dag te beginnen met een Schotse douche, stimuleert de bloedsomloop en maakt meteen wakker. Het koude water zal aanvankelijk wat moeite kosten, maar is goed voor het immuunsysteem en hardt. Men mag niet gestopt met koud water.

4. Eet gezond

Om fit te voelen, nu moet worden gegeten in het bijzonder rijk aan vitaminen en gezond. Terwijl de fast food en nog steeds schlapper te veel vet, verse groenten en fruit zorgen voor de nodige stroom. Het licht voedsel voorziet het lichaam van voldoende energie en brengt je stofwisseling op gang. Ook moet ervoor worden gezorgd, voldoende in termen van water, thee of verdund vruchten- en groentesappen te drinken. & Nbsp; Vooral helpen magnesium rijk voedsel, zoals hele granen of noten en prei planten tegen vermoeidheid. Zo, een volkoren brood met boter en bieslook wonderen.

5. Houd nap

Terwijl je moet trekken op geen enkele manier en geven de lente koorts, maar een klein dutje is niet schadelijk. Wie slaapt niet meer dan 30 minuten, dan heeft meestal weer meer energie. Langere laten rusten in geen geval, zodat de productie van melatonine niet zich weer.

6. Be Ondernemende

Tegen de vermoeidheid, het helpt ook om uit te gaan, om vrienden te ontmoeten en om actie te ondernemen. Iedereen die besteedt een groot en grappige avond met leuke mensen, gemakkelijk om te vergeten dat hij eigenlijk zou liever hebben verbleven in bed. & Nbsp; Uitvoerig ook lachen draagt ​​op hun gemak te voelen en gelukkig als gedeelde ervaringen met goede vrienden of het zijn met uw partner.

7. brengen kleur aan het leven

Kleurrijk, heldere en felle kleuren, zoals groen, geel, rood of paars of blauw breng goed humeur en te verdrijven vermoeidheid. Het bezitten van uw eigen huis kan worden verfraaid met prachtige kleuren Brochureprint en Deco, maar ook in termen van de mode, moet men hun kleuren te tonen.

  Like 0   Dislike 0
Volgende artikel Patchwork Family
Commentaren (0)
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha