Conflictueuze ouder-leraar relatie

Mathias De Meulemeester Februari 22, 2017 Familie 34 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Conflictueuze ouder-leraar relatie

De school succes van een kind kan grotendeels worden gerelateerd aan de docent in kwestie. Zijn er problemen te wijten aan het feit dat niet zelden conflictueus ouder-leraar-relatie. Vaak is het de kinderen die dan lijden. Idealiter beide zijden dragen aan dat het niet eens met grotere problemen.

Bijna alle ouders ervaren het eerder of later: Op een bepaald moment tijdens de schoolloopbaan van het kind is er een probleem met een leraar. Meestal is het in eerste instantie een geschil tussen leerkracht en kind, die vervolgens groeit uit tot een litigious ouder-leraar-relatie. Vooral lastig het kan zijn wanneer ouders maken zich zorgen dat hun kind zal worden gediscrimineerd beton school.

Niet zelden zien vader en moeder de oorzaak van de slechte cijfers in een beladen relatie met de leraar. Ook voor kinderen is zelf een beladen relatie tussen ouders en leraren zijn vaak niet eenvoudig. Ze zijn bang dat de leraar zou zijn woede vent bij de ouders zelf.

In dit opzicht profiteren alle - school, ouders en kinderen - van de best mogelijke relatie met de leraar. Daartoe kunnen allemaal bijdragen. Het is nuttig hier om de redenen te visualiseren een geladen ouder-leraar-relatie en om te werken volgens het.

Oorzaken van slechte ouder-leraar relatie

Ongelukkige omstandigheden

Is de relatie tussen ouders en leerkrachten opgeladen, dus dit is meestal het gevolg van een keten van ongelukkige omstandigheden en misverstanden. Dus de meest door conflicten geteisterde ouder-leraar relaties voordoen wanneer er problemen zijn in de toelichting. Opstapelen slechte cijfers, zijn de ouders af of dit zou kunnen te wijten zijn aan een slechte relatie tussen leerkracht en kind.

Vervolgens meldde de jongeren ook, hij zal goed door de leraar in kwestie behandelde, is een mogelijke sluiting in de buurt: De docent houdt niet van ons kind!

Gesprek tussen ouders en leerkrachten

Bijeenkomst ouders met deze negatieve houding met de leraar te praten, worden problemen meestal in kaart gebracht. Verklaringen van de leraar te worden uitgelegd dat hij het kind een negatieve houding over was. In een dergelijke situatie, ouders bieden vaak ook professionele vaardigheden van de leraar in kwestie. Kan dit niet hebben, is het niet ongewoon voor een open conflict.

Misvattingen

Soms eenvoudige misverstanden zijn de oorzaak van een conflict geteisterde relatie tussen docenten en ouders. Kinderen van alle leeftijden te vertellen gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden in de school, in de eerste plaats, vanuit hun standpunt uit. Vooral met slechte cijfers is dit vaak impulsief en emotioneel negatief geladen. Ouders moeten inderdaad geven troost, maar altijd in gedachten houden dat het verhaal heeft gespeeld misschien anders gezien vanuit een objectief standpunt. Dit geldt vooral wanneer een leraar zeer slecht gepresenteerd.

Dus een goede ouder-leraar relatie werkt

Meningsverschillen tussen leerkrachten en ouders worden vaak nooit helemaal verlaten vermeden. Ouders willen het beste voor hun kind en hebben begrijpelijkerwijs gericht de focus alleen op haar kind. Zij waarderen hun kind op school zaken vaak als u wilt het kind thuis.

Een leraar aan de andere kant moet ook de belangen van andere kinderen en collega's in het achterhoofd en het kind ervaringen alleen op school. Niet zelden dit gedrag kinderen zijn zeer verschillend van huis - in zowel positieve als negatieve! Daarom is het handig als de ouders te benaderen zo open mogelijk om een ​​leraar te spreken. Het is belangrijk om niet te wachten tot problemen escaleren.

Het is beter om hetzelfde gesprek zoeken wanneer de problemen dreigt. Een prachtige beleefdheid en respectvolle houding zijn beter "deuropeners" zoals insinuaties en twijfels over de professionele vaardigheden. Ouders moeten grondig situaties beschrijven als ze ervaren het thuis. Hiervoor hebben ze open staan ​​voor dat een leraar een andere mening kunnen hebben te zijn.

Meestal helpt het niet te willen om het laatste woord te hebben, of om aan te dringen dat een leraar verkeerd heeft gehandeld. Net toen de ouders waren niet op de specifieke situatie op school en zelfs dan moeten ze per se open voor andere standpunten zijn. Dreigt een conflict escaleren, is het raadzaam om elke oproep een neutrale hinzuzubitten.

Conclusie

Vocational carrières van kinderen niet altijd zonder problemen. Natuurlijk willen hun kind te beschermen tegen frustratie en oneerlijke behandeling elke ouder. Dus het komt in vrijwel elke student leven zelfs voor een problematische ouder-leraar-relatie. Ouders worden goed geadviseerd als ze niet laten het zo ver gaan alleen, dat van een escalerende problemen conflict.

Vroege contacten met de respectieve leerkrachten kunnen helpen om een ​​gesprek te zoeken wanneer een vreedzame discussie lijkt nog steeds mogelijk. De basis van iedere vergadering met de leraar moet zijn:

  • Eerbied
  • een beleefde toon

Terechte kritiek van een leraar niet uitsluit gaan open voor andere standpunten te zijn - zelfs als ze betrekken hun eigen kind. Neutralen kan helpen in zeer moeilijke situaties, dat alle vasthouden aan het feitelijke onderwerp en niet toegeven aan persoonlijke vijandigheid en beschuldigingen.

  Like 0   Dislike 0
Commentaren (0)
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha