Behandel je ziel een grote schoonmaak!

Annemarie Cramer Februari 22, 2017 Familie 26 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Behandel je ziel een grote schoonmaak!

Toen het eindelijk wordt lichter in de ochtend, de dagen zijn zonnig en kiemen de eerste knoppen aan de bomen, de grote schoonmaak op: Met het stilleggen van de winter kast, met vers gewassen gordijnen en tapijten grondig gereinigd de Winter Farewell wordt gezegd. Maar waarom zouden we worden beperkt als de lente reiniging in het appartement? De ziel heeft verdiend een veer genezen. Bye bye, Winter Blues!

Het ontwaken natuur creëert een sfeer van ontwaken die ons helpt om eindelijk uit te voeren lang gekoesterde bedoelingen. Alles is geprogrammeerd om een ​​nieuw begin. Dat is een goede zaak, want het appartement is gepland voor de winter stof en het lichaam vet heeft verzameld om de ziel allerlei winter ballast.

Vul licht en zon

Terwijl de ene meest op heeft teruggetrokken in de winter op de bank, is het nu heet zo vaak mogelijk: Verkrijg de frisse lucht! Volgens psychologen suggereert het ontbreken van licht, dat ontstaat wanneer we blijven meestal binnen, krachtig op de ziel; en het contrast tussen grijs weer en bioritme kan niet goed worden gecontroleerd.

Zonder voldoende zonlicht, ons lichaam produceert minder van de stemming verbeteren van endorfines en distribueert lagere hoeveelheden serotonine, bekend als gelukshormoon uit. Voor een vlotte afgifte van serotonine de persoon heeft ongeveer de helft van een uur per dag, een lichtintensiteit van 10.000 lux. Maar op een sombere winter dag krijgt hij een maximum van 2.000 lux.

Zodra eindelijk de eerste zonnestralen van de lente zon, dus de eerste maatregel aan het licht te vullen. Dus waarom niet & nbsp; 's ochtends koffie of thee - nog gewikkeld in een warme fleece deken - & nbsp; drinken buiten en de zonsopgang en genieten van de stilte in de ochtend?

Breakup met ballast

Zijn de geesten eenmaal geactiveerd dankzij regelmatige licht baden, is het tijd om uit te wissen. En dat is een keer letterlijk nemen. Recente studies hebben namelijk aangetoond dat de stapel - en het maakt niet uit of het papier of wasgoed stapel - een blokkerend effect op de psyche, omdat ze onbewust voortdurend veroorzaken ons een slecht geweten.

De schoonmaak van het appartement aan de andere kant gaat terug op een oud bijgeloof: De oude Kelten had een noodzaak om grondig te reinigen hun huizen vooral in de lente, want vuil was als een schuilplaats van demonen.

Voor onze psyche, maar de schoonmaak is een uiterlijk teken van de komende vernieuwing. Tot slot, je moet loslaten van de oude voordat je iets nieuws kunt beginnen. In een nette omgeving woont een nette geest, want op het moment van pauze regelt de gedachten en maakt quasi Shipshape in het achterhoofd.

Afval wordt geïdentificeerd en opgelost, niet alleen in het appartement, maar in het algemeen in het leven, want als ausgemisteter kast of opgeslagen gewoonten, maakt niet uit.

Scheidingen zijn altijd pijnlijk, of we moeten vertrekken uit een geliefde, maar lang vervlogen bijpassende blouse, of door een even gekoesterde, maar schadelijke gewoonte. Dus de buitenste decluttering gaat altijd goed met een innerlijke opruimen hand in hand.

Ook het reinigen van het lichaam

Sommige rekken de reiniging van het eigen lichaam. Niet zonder reden vele culturen in het voorjaar tijd intensief Fast rituelen kennen. De inwendige reiniging vasten dient als voedsel voor de ziel, wist in de vierde eeuw kerkleraar Johannes Chrysostomos.

En inderdaad, een tijdelijke ontheffing van voedsel vergroting van de psyche. Veel fasters melden, om duidelijker na de genezing te zien. Last but not least de snelle dient als een soort kick-starter een bewuste dieet dat, in combinatie met regelmatige lichaamsbeweging, kan een geheel nieuwe manier van het leven te brengen.

Herschikken leven, stoppen en prioriteiten

Nuttig voor mentale schoonmaak, kan het zijn om een ​​soort van interne inventarisatie bedienen. Ook hiervoor is vasten periodes zijn goed. Schrijf op wat je dwars zit in je leven, wat je zou willen veranderen. Ben je aan het doen zo concreet mogelijk! Niet zo, maar schrijven: "Het zou leuk zijn om af te nemen '' Tegen het einde van dit jaar wil ik zeven kilo te hebben genomen." De specifieke doelstelling, in combinatie met een timing, is het halve werk van het succes!

En waar ze zijn al in het interne inventaris: Zijn er vrienden of kennissen die u alleen plichtsbesef, maar je niet goed? Sommige mensen die altijd klagen of zie alles negatief, en u daarom bij elke vergadering beroven je energie? Maak een consequent omgaan met deze mensen en zich richten op de mensen in je leven die je goed doen.

Het bevat ook een inventarisatie van het telefoonnummer geheugen: vaak draagt ​​bij aan de aantallen mensen rond met je, je niet actief heeft in zijn leven. Wie het ontkennend antwoord op de vraag "? Hebben we iets te zeggen ons hebben nog steeds", moeten de nummers te wissen - en dat kan heel bevrijdend zijn!

Als je tot de conclusie komen, echter, dat u contact wilt opnemen met de mensen, de juiste tijd voor een leuke gesprek of een spontane e-mail is nu gekomen, omdat de opleving van mooie contacten goed voor de ziel.

Leef je dromen!

Naast de nieuw geactiveerde contacten met oude bekenden van de geest na de clearing actie is klaar voor een nieuw project. Wat je wilde doen ooit willen, hebben altijd uitgesteld, maar bij gebrek aan tijd? De taalcursus in de community college? Regelmatige weekend excursies? Spontane weekendje weg te gaan? Een verdere ontwikkeling? Gar de stap naar zelfstandig ondernemerschap? Nu, de borden zijn bijna nooit om dit plan in actie. De ziel zal bedanken.

  Like 0   Dislike 0
Commentaren (0)
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha